• Kom gezellig een keer proeftrainen
  • Schrijf je in via de link op de home pagina
  • Iedereen is welkom van 8 jaar
  • Voor senioren hebben we een speciaal uurtje
  • Zie de sponsoren die onze club een warm hart toedragen
Home » Sportfonds

Voor wie is het Jeugdfonds Sport & Cultuur?

Het Jeugdfonds is er voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met weinig geld. En dat zijn er, vanwege de coronacrisis, steeds meer. Het Jeugdfonds wil dat alle kinderen en jongeren lid kunnen worden van een sportclub, of dans-, muziek-, theater- of kunstlessen kunnen volgen.

Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling. Op de club leer je samenwerken, ontdek je waar je goed in bent, maak je nieuwe vrienden en krijg je meer zelfvertrouwen. Is er thuis te weinig geld? Dan betalen wij de contributie van de sportclub of het lesgeld van de cultuurlessen.

Wil je kind graag op sporten maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! We zijn er ook voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt.

Wij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Hoe werkt het?

1.  De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit   is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker   sociaal wijkteam;
  2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;
  3. Je hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is;
  4. Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of ander organisatie waar je kind op les wil;
  5. Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Let op: Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.

Zo vind je jouw intermediair

Een intermediair is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, vrijwilliger Leergeld, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen:

Zoek een fonds bij jou in de buurt

Handig!

Neem ingevulde Ouderkaart mee naar de afspraak met de intermediair. Zo kan de aanvraag snel gedaan worden.